Zaawansowany menadżer gastronomii

Cel usługi szkoleniowej

Celem szkolenia jest rozszerzenie wiedzy o zarządzaniu finansami w gastronomii. Przeszkolenie  managerów/właścicieli do prowadzenia skutecznej i rentownej polityki finansowej.

Uczestnicy szkolenia zaznajomią się ze skutecznymi rozwiązaniami technologicznymi z zakresu prowadzenia finansów w gastronomi jak również, rozwiązaniami optymalizującym koszty produkcji. Zarządzanie kosztami personelu, gospodarka magazynowa, negocjacje z dostawcami to integralne zagadnienia szkolenia.

Po zakończonym szkoleniu uczestnik będzie posiadał wiedzę, która wydatnie wspomoże pracę nad efektywnym zarządzaniem biznesem gastronomicznym.

Dla kogo jest szkolenie?

Szkolenie skierowane jest dla osób zarządzających lokalami gastronomicznymi, które chcą poszerzać swoją wiedzę specjalistyczną i efektywnie zarządzać finansami w gastronomii.

 

Korzyści dla uczestnika

1. Poszerzenie wiedzy z zakresu:

  • prowadzenia gospodarki magazynowej
  • zarządzania kosztem personelu
  • analiz raportów zysków i strat

2. Zdobycie i doskonalenie umiejętności z zakresu:

  • skutecznego zarządzania finansami
  • wykorzystania nowoczesnej technologii

3. Wykształcenie i utrwalenie kompetencji w zakresie:

  • świadomości procesów zachodzących w rozwijaniu oferty gastronomicznej oraz budowaniu marki, które mają wpływ na pozyskanie klientów,
  • prowadzenia rentownego biznesu gastronomicznego
  • zarządzania i rozwijania kompetencji pracowników

Program

Praktyczne zastosowanie wiedzy na temat:

  • Wskaźniki Food Cost i Beverage Cost
  • W jaki sposób stworzyć rentowną recepturę
  • Kalkulacja strat produkcyjnych
  • Obliczanie marży
  • Obliczanie cen sprzedaży
  • Obliczanie Food i Beverage Costu
  • Średni rachunek
  • Gospodarka magazynowa
  • Przygotowanie i przeprowadzenie inwentaryzacji
  • Zarabiaj na stratach – kategorie strat
  • Kontrola kosztów stałych i zmiennych
  • Koszty wynagrodzeń
  • Analiza rentowności lokalu gastronomicznego
  • Technologia w zarządzaniu gastronomią
  • Raport P&L (analiza zysków i start )
  • Umowa na organizację eventu
  • Kalkulatory gastronomiczne : obliczanie uroczystości
  • Zasada Pareta
  • Analiza Oferty gastronomicznej – Macierz BCG