Adam Glamaciński

Specjalizacje

· Kucharz z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem.

· Licencjonowany Sushi Chef.

· Twórca kilkunastu marek związanych z sushi i kuchnią japońską.

· Sushi instruktor w Chatce Chefa IZAKAYA.

Doświadczenie zawodowe

Moja przygoda z kuchnią japońską rozpoczęła się ponad dwadzieścia lat temu, kiedy to postanowiłem przebranżowić swoją restaurację w Sushi Bar – jeden z pierwszych na Śląsku. Od tego czasu moje życie nieustannie związane jest z sushi oraz kuchnią i kulturą Japonii. W swojej karierze byłem właścicielem kilku własnych restauracji japońskich oraz uczestniczyłem w tworzeniu restauracji japońskich na zlecenie moich klientów w Polsce oraz Wielkiej Brytanii.

Pomimo niezliczonej ilości artykułów oraz recenzji zarówno w magazynach drukowanych jak i internecie, za największe wyróżnienie uważam uznanie mojej restauracji za najlepszą restaurację Sushi w Birmingham przez azjatyckich klientów linii Emirates na trasie Birmingham-Tokio, o czym dowiedziałem się zupełnie przez przypadek od jednego z moich klientów.

Doświadczenie zawodowe

Do dnia dzisiejszego restauracja Sushi Passion jest rekomendowana na stronie linii Emirates w trójce najlepszych w towarzystwie restauracji z gwiazdkami Michelin. W roku 2018 postanowiłem zakończyć swoją przygodę w Wielkiej Brytanii i na stałe wrócić do Polski w ukochane Beskidy. Kupiłem drewnianą chatę z bala z miejscowości Soblówka tuż przy szlakach prowadzących na Wielką Rycerzową. Tak powstała Chatka Chefa “IZAKAYA” gdzie od tego roku rozpocząłem szkolenia dla przyszłych kucharzy sushi oraz dla osób chcących otworzyć własny sushi bar. Na bazie dwudziestoletniego doświadczenia opracowałem program szkolenia, który zdecydowanie różni się od propozycji konkurencji. Chcę się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem także z ekipą KOFRA , bo jestem tak jak i oni pozytywnie nakręcony.